Logo

Profesyonel SCA | Barista Kahve Kursları | Barista Okulu

Hizmetlerim

Hizmetlerim

Eki 19, 2013

KAHVE UZMANI YUNUS ÇAKMAK

BARİSTA EĞİTİMİ

Çakmak, kendisi gibi yeni baristalar yetişmesi için eğitimler veriyor. Eğitimlerde, kahve kültürünü benimsemiş ve kahve ile ilgili hemen her şeyi bilen, uygulayan ve en can alıcı şekilde servis yapabilmeyi sağlayacak bilgiler uygulamalı olarak barista adayına öğretiliyor. kahve çekirdekleri üzerinde harikalar yaratıp harika lezzetler sunabilecek yeteneğe ve bilgiye sahip olmasını sağlıyoruz.

KAHVE EĞİTİMİ

Barista Eğitimlerinin teorik ve pratik olarak yapıldığı bir eğitim merkezdir. Kahve Eğitimi programı Yunus Çakmak tarafından kahve tutkunlarına kahvenin tüm çeşitlerini, çekirdeğinden itibaren kahve hazırlamanın inceliklerini öğretmek için tasarlandı. 3 günlük veya tercihe göre 4 günlük olarak satın alınabilen program kapsamı ise şöyle; 3 günlük teorik ve pratik gerçekleşen programda kahvenin tarihinden farklı yapım yöntemlerine sunum ve süslemelere kadar kahveyle ilgili her detayı öğrenebilirsiniz. Üstelik 2. günün sonunda kendi özel harmanınızı yapıp evinize götürebilirsiniz eğitim sonunda iyi kahveyi anlama ve kahve çeşitlerine göre doğru ekipmanları seçme konularında uzmanlaşabilir, öğrendiğiniz teknikleri evde uygulayıp misafirleriniz için kusursuz kahveler hazırlayabilirsiniz. 4 günlük program ise, yukarıdaki kapsama ilave olarak bir kahve dükkânı açabilmek için size fikir verebilecek eğitim detaylarını kapsar.

KAHVE KAVURMA EĞİTİMİ

Kahve üretimde en önemli ve en dikkat gerektiren aşama kavurmadır. Bir kahvenin güzel olması için kahve çekirdeğinin kaliteli olması kadar, bu çekirdeklerin nasıl kavrulduğu da önemlidir. Bu nedenle baristalıkta önemli bir yer tutan kavurma eğitimlerine geniş yer veriyoruz. Kahve kaç derecede, hangi ortamda ve nasıl kavrulacağı baristalığın incelikleri arasında yer alıyor. Bu nedenle Kahvemin Tadı Akademi Barista Okulunda kahve kavurma kursu eğitimleri veriyoruz. Kavurma sırasında uygulanan ısı ile yeşil kahve çekirdekleri, orijinal açık yeşil renklerinden kahverengiye dönüşürler. Hacim olarak artarak su kaybederler. Bu işlem öncesinde hiçbir aroma ve kokuya sahip olmayan kahve çekirdekleri, kavrulma sırasında içlerinde gizli olan 900′den fazla aromayı açığa çıkarırlar. Her kahve türü aynı şekilde kavrulmaz. Bu nedenle kavurma bir sanattır. Tecrübe, bilgi, birikim ve uzun yıllara dayanan bir uzmanlık ister. Tecrübeli bir kavurucu, belirli kahvelerin hem potansiyellerini hem de sınırlarını bilir. Ancak bu sayede kahvenin niteliklerini olabildiğince en üst seviyeye geliştirebilir.

DANIŞMANLIK

Kahve dükkanı açmak, işyerinin bir bölümünde kahve satışı yapmak isteyenlere danışmanlık hizmet sunuyoruz. Danışmanlık hizmeti kapsamında, doğru mekan, mekan içi düzenleme, ekipmanların seçimi, kahve çekirdeklerinin temini, sunum gibi temel konular yer alıyor.